Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

“Ilidžanski borac”: Izabrati novog predsjednika BO RS

Izvor: Srna

Skupština Opštinske boračke organizacije “Ilidžanski borac” iz Istočne Ilidže uputiće zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske na kojoj bi bio izabran novi predsjednik ove republičke organizacije, pošto je aktuelni Milomir Savčić spriječen u vršenju funkcije.

NePredsjednik Skupštine “Ilidžanskog borca” Goran Šehovac rekao je novinarima nakon sjednice da su članovi nezadovoljni funkcionisanjem Boračke organizacije Srpske, te da je zatraženo sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi razmatrali izbor novog rukovodstva.

“Našeg aktuelnog predsjednika generala Savčića lažno je optužilo Tužilaštvo BiH i on je spriječen da obavlja svoj posao. Pod hitno moramo naći adekvatnu osobu koja će voditi Boračku organizaciju Srpske. Naši članovi su jednoglasno zatražili da se uputi zahtjev za sazivanje vanredne sjednice i izbor novog rukovodstva”, ukazao je Šehovac.

Šehovac je naglasio da Boračka organizacija Srpske mora stati iza generala Savčića i pružiti mu svu neophodnu pomoć kako bi opovrgao te, kako je naveo, lažne optužbe i dokazao svoju nevinost, ali isto tako mora podržati sve lažno optužene saborce.

Na današnjoj sjednici usvojen je izvještaj o radu za prošlu, kao i plan rada za 2022. godinu.

Šehovac je rekao da je protekla godina bila veoma teška za ovu organizaciju, pošto je mnogo članova preminulo usljed komplikacija izazvanih virusom korona.

“Ipak, sve što smo imali u planu smo realizovali. Najveći problem nam je bio usaglašavanje spiskova imena i prezimena naših poginulih saboraca, kako bi što manje grešaka bilo i to smo sveli na minimum”, rekao je Šehovac.

On kaže da “Ilidžanski borac” konstantno pruža pomoć ratnim vojnim invalidima, socijalno ugroženim borcima i porodicama poginulih boraca, u čemu im ogromnu podršku daju grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža.

Šehovac je rekao da u ovoj godini planiraju gradnju centralnog spomenika i postavljanje statue ratnom hirurgu doktoru Miodragu Laziću, na istoimenom šetalištu u Istočnoj Ilidži.

“Ne smijemo zaboraviti najbitnije datume vezane za protekli odbrambeno-otadžbinski rat i odbranu Srpske Ilidžu. Pomagaćemo svim boračkim kategorijama, a repariraćemo i naše spomenike”, naveo je Šehovac.

Filter 2019