Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

“Илиџански борац”: Изабрати новог предсједника БО РС

Извор: Срна

Скупштина Општинске борачке организације “Илиџански борац” из Источне Илиџе упутиће захтјев за сазивање ванредне сједнице Скупштине Борачке организације Републике Српске на којој би био изабран нови предсједник ове републичке организације, пошто је актуелни Миломир Савчић спријечен у вршењу функције.

НеПредсједник Скупштине “Илиџанског борца” Горан Шеховац рекао је новинарима након сједнице да су чланови незадовољни функционисањем Борачке организације Српске, те да је затражено сазивање ванредне сједнице Скупштине на којој би разматрали избор новог руководства.

“Нашег актуелног предсједника генерала Савчића лажно је оптужило Тужилаштво БиХ и он је спријечен да обавља свој посао. Под хитно морамо наћи адекватну особу која ће водити Борачку организацију Српске. Наши чланови су једногласно затражили да се упути захтјев за сазивање ванредне сједнице и избор новог руководства”, указао је Шеховац.

Шеховац је нагласио да Борачка организација Српске мора стати иза генерала Савчића и пружити му сву неопходну помоћ како би оповргао те, како је навео, лажне оптужбе и доказао своју невиност, али исто тако мора подржати све лажно оптужене саборце.

На данашњој сједници усвојен је извјештај о раду за прошлу, као и план рада за 2022. годину.

Шеховац је рекао да је протекла година била веома тешка за ову организацију, пошто је много чланова преминуло усљед компликација изазваних вирусом корона.

“Ипак, све што смо имали у плану смо реализовали. Највећи проблем нам је био усаглашавање спискова имена и презимена наших погинулих сабораца, како би што мање грешака било и то смо свели на минимум”, рекао је Шеховац.

Он каже да “Илиџански борац” константно пружа помоћ ратним војним инвалидима, социјално угроженим борцима и породицама погинулих бораца, у чему им огромну подршку дају град Источно Сарајево и општине Источна Илиџа.

Шеховац је рекао да у овој години планирају градњу централног споменика и постављање статуе ратном хирургу доктору Миодрагу Лазићу, на истоименом шеталишту у Источној Илиџи.

“Не смијемо заборавити најбитније датуме везане за протекли одбрамбено-отаџбински рат и одбрану Српске Илиџу. Помагаћемо свим борачким категоријама, а репарираћемо и наше споменике”, навео је Шеховац.

Filter 2019