Зељковић пуштен на слободу

Извор: РТРС

Некадашњи директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић пуштен је на слободу након пет мјесеци проведених у притворској јединици КПЗ Бањалука, потврдила је за РТРС његов адвокат Јадранка Ивановић

Зељковић је пуштен неколико минута иза поноћи.

У наставку случаја који се односи на спорне набавке Института за јавно здравство, Зељковић и саучесници браниће се са слободе.

Секретар Републичког јавног тужилаштва Драгица Тојагић каже да је притвор трајао онолико колико је Суд одредио трајање притвора.

– Републичко тужилаштво није више могло затражити продужење притвора с обзиром на то да су отпали сви притворски разлози – навела је Тојагићева.

Она је појаснила да је према рјешењу Врховног суда Републике Српске притвор Браниславу Зељковићу могао да траје ноћас пет минута послије поноћи, док је по истом рјешењу Славку Бојићу притвор истекао јуче у 17.24 часа.

Тојагићева је рекла да је истрага у овом предмету у завршној фази и сви починиоци кривичног дјела биће процесуирани.

Подсјећамо, директор фирме Проконтрол Славко Бојић јуче је пуштен на слободу.

Зељковић и Бојић ухапшени су у септембру прошле године, заједно са Драганом Дубравцем и Сашом Марковићем, за које је Републичко јавно тужилашто одлучило да не затражи притвор у децембру прошле године.

Filter 2019