Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Због незаконите смјене Наде Бадњар Град платио више од 20 хиљада КМ

Извор: princip.news

Градска управа Источно Сарајево исплатила је 21.293,83 KМ некадашњој начелници градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Нади Бадњар због њеног незаконитог разрјешења и престанка радног односа у вријеме градоначелника Ненада Вуковића и предсједника Скупштине града Мирослава Лучића.

Према сазнањима портала princip.news, Нада Бадњар, која је на позицију начелника градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности именована 2017. године као кадар ПДП-а, одбила је у децембру 2020. године да поднесе оставку како би СДС и ПДП препустили мјеста начелника градских одјељења ДНС-у, што је био услов да ова странка подржи СДС и ПДП у формирању скупштинске већине на нивоу Града Источно Сарајево.

Она је разријешена дужности начелника одјељења на основу скупштинске одлуке од 8. децембра 2020. године коју је потписао предсједник Скупштине града Мирослав Лучић, а потом јој је рјешењем тадашњег градоначелника Ненада Вуковића од 24. децембра 2020. године престао радни однос закључно са 9. децембром те године.


Бадњарева се након тога обратила Одбору за жалбе, који је усвојио њену жалбу и потврдио да је рјешење о престанку њеног радног односа непотпуно и није засновано на закону. У том рјешењу није наведен разлог престанка радног односа, као ни у претходној одлуци Скупштине града о њеном разрјешењу.

Иако су остали начелници одјељења поднијели оставке, изузев начелника Одјељења за финансије, и тако своја мјеста препустили кадровима ДНС-а, СДС, ПДП и ДНС нису успјели да обезбиједе скупштинску већину, него је то учинио СНСД са својим коалиционим партнерима.

СУМЊЕ У ФАЛСИФИKОВАЊЕ СKУПШТИНСKЕ ОДЛУKЕ

У овом случају посебно је занимљива чињеница да су Одбор за жалбе Града Источно Сарајево и скупштинска служба на челу са новим предсједником Скупштине града Бранком Kороманом пронашли двије различите одлуке које се односе на именовање Бадњарове 2017. године, а које су заведене под истим бројем, од којих ниједна није стављена ван снаге.

Извор из Скупштине града каже да се сумња да су тадашње градске власти у децембру 2020. године, када је Бадњарева одбила да поднесе оставку, написале нову одлуку о њеном именовању 2017. године у којој није писало временско ограничење мандата и ту одлуку „подметнуле“ умјесто оне која је заиста донесена 2017. године и објављена у „Службеним новинама Града Источно Сарајево“, сматрајући да ће на тај начин себи олакшати посао када је ријеч о њеној смјени.

НОВА ГРАДСKА УПРАВА ПОСТУПИЛА ПО ПРЕПОРУЦИ ОДБОРА ЗА ЖАЛБЕ

Актуелна градска власт поступила је по препоруци Одбора за жалбе и поништила незакониту одлуку о разрјешењу Бадњареве, те јој измирила сва дуговања и обавезе настале по основу незаконитог престанка радног односа.

Filter 2019