Затражен притвор за ухапшене дилере

Извор: Срна

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је Окружном суду одређивање притвора за три лица ухапшена на улазу у Сарајево након што су из аутомобила избацила врећу са пет килограма марихуане, саопштено је из Тужилаштва.
Ријеч је о лицима чији су иницијали П.А., Х.А. и А.А. из Сарајева, осумњиченим за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, а лица Х.А. и А.А. се сумњиче и за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Они су у недјељу, 6. фебруара, на подручју општине Пале, од њима познатих лица из Пала, набавили марихуану ради даље продаје.

Патрола Полицијске управе Источно Сарајево, вршећи контролу, покушала је да заустави возило “опел инсигнија”, али се возач оглушио о наредбу полиције. О томе је обавијештен МУП Kантона Сарајево чији су припадници на Лапишници ухапсили ова лица, која су прије хапшења одбацила врећу са пет килограма марихуане.

Приликом претреса возила, којим је управљало лице А.А, пронађени су два пиштоља, 15 метака и мобилни телефон.

Притвор је предложен због околности које указују на опасност да ће боравком на слободи утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак.

Тужилаштво је предложило притвор и због сумње да ће поновити извршење истог кривичног дјела или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна, те да постоје околности које указују на опасност од бјекства осумњичених, наведено је у саопштењу.

Filter 2019