Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Зауставити раст цијена за који нема реалног утемељења

Извор: Срна

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да ће, највјероватније наредне седмице, организовати састанак чија ће тема бити раст цијена појединих производа у Републици Српској.

Додик је нагласио да је раст цијена сировина на свјетском тржишту условио и повећање цијена неких производа у малопродаји, али да све анализе говоре да је раст цијена у малопродаји несразмјеран расту цијена сировина, те да је потребно сјести и видјети на који начин се то може зауставити.

“Апеловаћу и да Пореска управа и инспекцијски органи у Републици Српској посвећеније приђу овој проблематици. Грађани Републике Српске не смију да повећања плата и пензија троше на веће цијене производа које су поскупиле само због тренда, а без икаквог реалног утемељења”, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, тамо гдје не буде реалног оправдања за раст цијена, тај тренд цијена биће заустављен.

“Немамо намјеру да утичемо на контролу цијена, али на контролу маржи сигурно хоћемо. Инфлаторни свјетски тренд не смије се злоупотријебити да би се стицао екстра профит и то ће бити наша порука онима који би да лове у мутном”, истакао је Додик. 

Filter 2019