Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Балканско првенство у биатлону окупило 100 такмичара

Извор: Срна

Балканско првенство у биатлону, које се одржава на Нордијском ски-центру “Дворишта” на Јахорини, окупило је 100 такмичара у мушкој и женској категорији из 10 земаља.
Љубиша Танић, предсједник Смучарског клуба “Романија” Пале који је технички организатор такмичења, рекао је да су трећи пут домаћини значајног такмичења на којем је ангажовано 100 волонтера.

Танић каже да такмичење протиче у најбољем реду и да су задовољни одзивом земаља упркос пандемији вируса корона.

Он је захвалио Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, граду Источно Сарајево, општини Пале и спонзорима који су омогућили да све изгледа на свјетском и врхунском нивоу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић навео је да Сарајевско-романијска регија, посебно Пале постижу све боље резултате у области нордијског скијања-биатлона.

“Вријеме је да се направи додатни искорак и заједно са ресорним министарством и Владом Српске, да будемо омладини подршка и вјетар у леђа, јер Дворишта треба да постане регионални центар”, истакао је Југовић.

Он напомиње да органи који контролишу такмичење имају само ријечи хвале за све, те да због тога треба пружити подршку организаторима и њиховим члановима.

Kоординатор за Балкан при интернационалној биатлон унији Роберт Kонтак истакао је да је данас други дан такмичења у биатлону, да су екипе задовољне и да све иде по плану.

Међународна биатлон унија /ИБУ/ организацију овог такмичења додијелила је Ски савезу БиХ, а технички организатор је Смучарски клуб “Романија” са Пала.

Такмичење се одржава у три дисциплине спринт, индивидуал и сингл микс штафета.

Генерални покровитељ првенства је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Filter 2019