Амбасадор Марко Милисав: Турковићева злоупотребљава министарску функцију

Извор: Срна

Инструкција Бисере Турковић о обиљежавању такозваног 1. марта представља континуитет злоупотребе функције министра иностраних послова у Савјету министара, изјавио је Срни амбасадор БиХ у Канади Марко Милисав, те указао да је посебно проблематично позивање на тридесетогодишњи континуитет тзв. Републике БиХ.

-И у претходним годинама добијали смо сличне инструкције обиљежавања 1. марта, 25. новембра и 11. јула. Због одбијања истих, ја и бројне моје колеге били смо мета напада бошњачке дијаспоре и дијела пробошњачких медија из Сарајева – рекао је Милисав.

Он је додао да их то није поколебало, нити ће поколебати да исто ураде и овај пут.

Милисав је указао да је у овој Турковићевој инструкцији посебно проблематично позивање на тридесетогодишњи континуитет тзв. Републике БиХ, па би то требало да буде и јубилеј.

-Важно је нагласити ми нисмо амбасадори Републике БиХ већ амбасадори и генерални конзули дејтонске БиХ, БиХ три равноправна конститутивна народа и амбасадори и генерални конзули из Републике Српске и из реда српског народа. Стога ће 1. март увијек за нас бити када је убијен српски сват на Башчаршији и дан када је почео трагични сукоб, а не празник -рекао је Милисав.

Српски амбасадори и генерални конзули БиХ упутили су отворено писмо министру иностраних послова БиХ Бисери Турковић у којем је обавјештавају да неће прихватити њену инструкцију и обмањивати земље пријема, лажно им тумачећи дан када је почео трагични сукоб у БиХ као непостојећи државни празник.

Filter 2019