Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Ђоковић тренираo и огласио се први пут после притвора: Желим да останем и такмичим се на АО

Извор: РТС

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић тренирао је на “Род Лејвер арени”, после чега се први пут огласио после саге кроз коју је прошао.

Ђоковић није губио вријеме пошто му је дозвољено да борави у Аустралији и већ је почео да се спрема за први гренд слем у сезони, што је потврдио и његов брат Ђорђе на конференцији за медије.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића, потом се чекала одлука министра Алекса Хока, а када она није стигла, српски играч је постао слободан.

Иако постоји могућност да му виза буде укинута у уторак, бранилац титуле је одмах отишао у Мелбурн парк и у вечерњим часовима одржао тренинг на највећем стадиону у комплексу.

“Драго ми је што је Суд преокренуо одлуку о укидању визе. Без обзира на све што се десило, желим да останем и да се такмичим на Аустралијан опену. Остајем фокусиран на то, долетео сам овде да играм на једном од најважнијих турнира пред невероватним навијачима”, написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Новак је изашао из хотелског притвора после шест дана и желио је да се размрда на терену на којем су му друштво правили чланови тима – Горан Иванишевић, кондициони тренер Марко Паники и физиотерапеут Улисес Бадио.

“Новак је већ био на терену, већ је тренирао”, рекао је Ђорђе.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, титулу брани управо Ђоковић, који је девет пута дизао пехар на “Род Лејвер арени”.

Filter 2019