Sat. Jan 29, 2022
ћирилица /latinica

Đoković postaje slobodan čovjek, ministru istekao rok za odluku o deportaciji

Izvor: RTS

Novak Đoković je slobodan čovjek, australijske vlasti su odustale od gonjenja i deportacije i blizu je nastupa na Australijan openu.

Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Đokovića, a potom je ministar za emigracije Aleks Hok odustao od namjere da iskoristi diskreciono pravo i svojom odlukom mu poništi vizu. Rok za tu odluku je istakao i Novak je veoma blizu da igra u Melburnu. Odluka o njegovom protjerivanju ipak može biti donijeta u utorak.

Saga oko najboljeg tenisera svijeta trajala je punih nedjelju dana, ali je blizu kraja i, srećom, u korist Đokovića.

Informaciju je ponovo prvi prenio lokalni portaj Ejdž, koji je sve vrijeme pratio situaciju oko Novaka, na osnovu izvora iz Federalne vlade Australije.

Međutim, srpski navijači i Đokovićev tim još ne mogu da proglase potpuni trijumf jer postoji mogućnost da mu viza bude ukinuta u utorak.

Dugačak dan u Melburnu počeo je suđenjem na kojem su Đokovićevi advokati iznijeli žalbu na odluku Vlade, argumentovano je odbranili i potvrdili da je Srbin imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudija Entoni Keli presudio u njegovu korist.

Naloženo je da mu budu vraćeni pasoš, novčanik i ostale stvari, kao i da u roku od 30 minuta bude pušten iz hotela za migrante u kojem je bio pritvoren.

Odmah je bilo jasno da je tada dobijena samo prva runda jer je postojala mogućnost da mu, odlukom ministra Hoka, ponovo bude poništena viza.

Hok je imao četiri sata da to učini i, kako je to vrijeme isteklo, novinari Ejdža saznaju se da neće suprotstavljati odluci Federalnog suda.

Uskoro opširnije… 

Filter 2019