Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Ђоковић постаје слободан човјек, министру истекао рок за одлуку о депортацији

Извор: РТС

Новак Ђоковић је слободан човјек, аустралијске власти су одустале од гоњења и депортације и близу је наступа на Аустралијан опену.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића, а потом је министар за емиграције Алекс Хок одустао од намјере да искористи дискреционо право и својом одлуком му поништи визу. Рок за ту одлуку је истакао и Новак је веома близу да игра у Мелбурну. Одлука о његовом протјеривању ипак може бити донијета у уторак.

Сага око најбољег тенисера свијета трајала је пуних недјељу дана, али је близу краја и, срећом, у корист Ђоковића.

Информацију је поново први пренио локални портај Ејџ, који је све вријеме пратио ситуацију око Новака, на основу извора из Федералне владе Аустралије.

Међутим, српски навијачи и Ђоковићев тим још не могу да прогласе потпуни тријумф јер постоји могућност да му виза буде укинута у уторак.

Дугачак дан у Мелбурну почео је суђењем на којем су Ђоковићеви адвокати изнијели жалбу на одлуку Владе, аргументовано је одбранили и потврдили да је Србин имао комплетну документацију за медицинско изузеће, због чега је судија Ентони Кели пресудио у његову корист.

Наложено је да му буду враћени пасош, новчаник и остале ствари, као и да у року од 30 минута буде пуштен из хотела за мигранте у којем је био притворен.

Одмах је било јасно да је тада добијена само прва рунда јер је постојала могућност да му, одлуком министра Хока, поново буде поништена виза.

Хок је имао четири сата да то учини и, како је то вријеме истекло, новинари Ејџа сазнају се да неће супротстављати одлуци Федералног суда.

Ускоро опширније… 

Filter 2019