Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Удружење пчелара “Рој” члановима подијелило више од три хиљаде погача за пчеле

Извор: ФИЛТЕР

Удружење пчелара “Рој” Источно Сарајево посљедњег дана 2021. године обрадовало је своје чланове из општина Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево и Трново.

Члановима Удружења подијељено је 3.260 кг погача за пчеле. Помоћ је подијељена за 1.920 кошница, колико посједују 52 члана овог удружења.

“Рој” је средства обезбједио уз помоћ Аграрног фонда града Источно Сарајево, једнократне помоћи општине Источно Ново Сарајево и чланарине од пчелара чланова удружења.

“Овај облик помоћи пчеларима има за циљ ублажавање последица сушне 2021. године, усљед које је био смањен принос меда у пчелињим заједницама. Пчелари ће уз додавање погача за пчеле током зиме бар дјелимично ублажити недостатак хране која је потребна да би пчеле преживјеле до прољећног периода када ће поново моћи да сакупљају нектар из природе”, поручују из Удружења “Рој”.

Надају се да ће пчелари имати минималне губитке пчелињих заједница током зимског периода, како би уз предан рад у наредној години обезбједили значајне количине квалитетног меда и осталих пчелињих производа који ће бити доступни као лијек и храна нашим суграђанима.

Filter 2019