Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Три деценије постојања Српске

Извор: Срна

Република Српска данас прославља Дан Републике и 30 година постојања, а тим поводом ће у свим градовима Српске бити организоване бројне манифестације и концерти.

У Бањалуци ће бити уприличен свечани дефиле кроз центар града. Почетак је планиран у 12.00 часова, а чиниће га бројни учесници.

На платоу испред Палате Републике вечерас у 19.00 часова биће уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске. Коцерту ће присуствовати и премијер Радован Вишковић.

И у другим градовима у Српској биће прослављен Дан Републике. Тим поводом планирано је полагање вијенаца на спомен-обиљежја, свечане академије. Увече ће концертима на трговима прославити тридесети рођенадан Српске.

Поводом Дана Републике Српске и 30 година од њеног настанка у Источном Новом Сарајеву биће развијена и најдужа застава Републике Српске у Европи. Развијање заставе планирано је за 13.00 часова у Дечанској улици.

На Палама ће у 12.00 часова у сали Културно-спортског центра бити организован округли сто посвећен Дану Републике и великом јубилеју.

Уводне реферате одржаће народни посланик у првом сазиву Народне скупштине Републике Српске Момир Тошић, универзитетски професори Радомир Лукић и Драга Мастиловић, а у име општинске Борачке организације, један од ратних команданата у Војсци Републике Српске Бранислав Лопатић и некадашњи директор Новинске агенције Републике Српске /СРНА/ Бранислав Илић.

Дан Републике Српске сутра ће бити обиљежен у Брчко дистрикту. Тим поводом у 11.30 часова биће полажени вијенци на Споменик српским браниоцима Брчког, док ће свечана академија бити одржана у 12.15 часова.

Filter 2019