Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Скраћен период изолације и радног времена кафића

Извор: ФИЛТЕР

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак којим се ограничава радно вријеме свим врстама угоститељских објеката за исхрану и пиће без обзира на то да ли послују самостално или у оквиру других објеката у којима се обавља привредна дјелатност (бензинске пумпне станице, објекти за смјештај и др.) у периоду од 6.00 до 24.00 часа.

Ноћни клубови моћи ће и даље обављати дјелатност у времену од 6.00 до 2.00 часа наредног дана, наводи се у саопштењу након сједнице Штаба.

“Изузетно, ако је актом јединице локалне самоуправе прописано краће радно вријеме, примјењиваће се радно вријеме прописано актом јединице локалне самоуправе”, додаје се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације се данас упознао са Информацијом о приједлогу измјене Упутства за одређивање мјере карантина и изолације и дефиницију случаја COVID-19 у Републици Српској Института за јавно здравство Републике Српске.

У складу са препорукама међународних организација, праксом у другим земљама, те карактеристикама клиничке слике случајева COVID-19 у току петог таласа ширења ове болести, међу кључним измјенама Упутства су укидање обавезе карантина за особе које су примиле бустер дозу вакцине против COVID-19, а биле су у контакту високог ризика са потврђеним или вјероватним случајем COVID-19.

“Такође, предвиђено је и скраћивање пeриода изолације за особе које су потврђени или вјероватни случај, а вакцинисане су са двије или три дозе вакцина против COVID-19, на седам дана (уз испуњен услов да најмање 48 сати немају повишену температуру без кориштења антипиретика и да имају значајно побољшање осталих симптома)”, стоји у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је Институт за јавно здравство Републике Српске да здравственим установама достави детаљно Упутство са свим предложеним измјенама, а које ће бити објављено и на званичној интернет страници Института за јавно здравство Републике Српске.

Filter 2019