Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Настава почиње у понедјељак, захтјев да се на Сокоцу одвија онлајн

Извор: Срна

На подручју Сарајевско-романијске и горњоподрињске регије све је спремно за почетак наставе у другом пологодишту у основним школама, изјавила је Срни предсједник регионалног Актива директора основних школа Јелена Чанчар, те указала на могућност да на Сокоцу настава буде организована онлајн.


Чанчарева је навела да тренутно не располажу бројем дјеце која неће у понедјељак на наставу из разлога што су позитивни на вирус корона или су у изолацији, али ће исти тај дан да прикупе податке и о броју заражених ученика и наставника.

Према њеним ријечима, све основне школе на подручју Сарајевско-романијске регије извршиле су припреме у току распуста, отклониле евентуалне проблеме, те ће се настава одијати у складу са епидемиолошким мјерама.

Чанчарева је навела да су постојали одређени проблеми у појединим школама када су биле поплаве, али је сада све санирано и спремно за почетак наставе.

Kада је ријеч о почетку наставе на Сокоцу, начелник општине Милован Бјелица је рекао Срни да је локални штаб предожио да се настава одржава онлајн, те да се сада чека одговор надлежних.

Предсједник регионалног Актива директора средњих школа Бранка Kовачевић рекла је Срни да средње школа на подручју Сарајевско-романијске регије почињу редовно наставу у другом полугодишту у понеђељак, 24. јануара.

Kовачевићева је прецизирала да ће се у понедјељак поподне знати какво је стање у свим средњим школама када је ријеч о зараженим ученицима, професорима и запосленима, али је навела да је у Средњошколском центру “Источна Илиџа”, гдје је она директор, један запослени у изолацији.

“Настава би требало да крене редовно, а о епидемиолошкој ситуацији ћемо имати информацију у понедјељак. Наравно, препорука је да се сви, како ученици, тако и наставно особље и запослени у школама придржавају прописаних епидемиолошких мјера”, истакла је Kовачевићева.

Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара.

Filter 2019