Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Митрополит Хризостом на Божић служи у Саборном храму у Сарајеву

Извор: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у петак, 7.јануара, на Божић у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Почетак литургије је у 9.00 часова, наведено је на званичној страници Митрополије дабробосанске.

На Бадње вече, митрополит ће служити вечерње богослужење у Старој цркви светих архангела Михаила и Гаврила у Сарајеву, гдје је предвиђено и налагање бадњака.

Другог дана Божића, у суботу 8. јануара, митрополит дабробосански Хризостом ће служити Свету архијерејску литургију на Сокоцу у храму Светог пророка Илије, са почетком у 9.00 часова.

У неђељу, 9. јануара служиће Свету архијерејску литургију у Братунцу , у храму Успења Пресвете Богородице. Почетак литургије је у у 10.00 часова.

У петак, 14. јануара, митрополит ће служити у Сарајево у Храму Преображења Господњег у Пофалићима, а почетак Свете архијерејске литургије је у 9.00 часова.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом упутиће божићну поруку сутра у палати Митрополије у Сарајеву.

С обзиром на новонасталу ситуацију, а поводом пандемије вируса корона из кабинета митрополита дабробосанског замолили су медијске куће да поштују стандарде заштите од вируса корона, односно да присуствује једна особа која ће реализовати снимање.

Обраћање митрополита најављено је у 12.00 часова.

Православни вјерници који обиљежавају Божић по јулијанском календару обиљежиће најрадоснији хришћански празник у петак, 7. јануара.

Filter 2019