Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Милановић против санкција Додику: “Изетбеговић купује вријеме”

Извор: Срна

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је “српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик хрватски саговорник” и да му “не треба уводити санкције”, док челник највеће бошњачке странке Бакир Изетбеговић “купује вријеме” како би се избори у БиХ могли одржати по старом изборном систему који дискриминише Хрвате.

– Додик није етнонационалиста, није шовинист, не шири етничку мржњу – рекао је Милановић новинарима у Загребу.

Милановић је истакао да је против евентуалних европских санкција које би биле попут оних које су Додику увели Американци.

– Ако неко из Хрватске буде гласао за те санкције, он је за мене издајник. Онда ћу ја представљати Хрватску у Европском савјету – рекао је он.

Милановић је челника бошњачке Странке демократске акције /СДА/ Бакира Изетбеговића прозвао “крадљивцем времена” који долази на дијалог са хрватским представницима, али потом не испуњава договорено.

– Вријеме протиче, избори долазе и одржаће се по правилима која су потпуно неодржива. Хрвате ће покрасти, у случају да не дође до измјене изборног система који би спријечио да бошњачки бирачи поновно бирају хрватске представнике у највиша тијела сусједне земље – упозорио је хрватски предсједник.

Filter 2019