Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Лазар и Марко први путници ски бус-а

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Лазар Цинцо и Марко Чечар, средњошколци из Пала, први су путници ски бус-а који од јутрос саобраћа на линији Пале – Јахорина.

Имају бесплатне ски карте па их је и сигуран превоз обрадовао.

„Много значи, поготово када су родитељи заузети и не могу нас одвести. Значи посебно нама који имамо бесплатно скијање”, каже Лазар.

„До сада смо се пребацивали аутима, ко има и слободан је вози, а сада је много лакше”, додаје Марко.


Из Туристичке организације Града Источно Сарајево, која је обезбиједила свакодневне линије ка Јахорини, наводе да су се на овај потез одлучили због великог броја упита суграђана али и туриста.


„Јахорина као топ зимска дестинација ово свакако заслужује Тренутно водимо преговоре и са ски центром Равна планина па ће аутобус вјероватно у наредним данима обухватити и ту линију. Циљ је да Јахорину, вјероватно ево и Равну планину, приближимо свима, првенствено туристима који су смјештени у градским општинама али и нашим скијашима који ће се по симболичним цијенама возити до Јахорине и назад”, рекао је Игор Иконић, директор ТО Града Источно Сарајево.


Цијена карте на релацији Пале-Јахорина је 4 KМ, повратна шест. Викендом ће ски бус саобраћати и на релацији Источна Илиџа-Источно Ново Сарајево-Пале-Јахорина. Цијена те карте је 6 KМ, повратне 10.

Из Туристичке организације кажу да су хотелијери и власници приватног смјештаја већ понудили да финансирају превоз својих гостију. И то показује колика је потреба за организованим аутобуским линијама до олимпијске планине.

Полазне станице и термине у којима саобраћа ски бус свакодневно можете пратити на веб страници градске туристичке организације istocnosarajevo.travel

Filter 2019