Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

Кажњена 602 возача због вожње под дејством алкохола

Извор: ФИЛТЕР

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у периоду од 20. до 23. јануара, због управљања возилом под дејством алкохола или одбијања да се приступи тестирању на присуство алкохола, санкционисали 602 возача, саопштено је из МУП-а Српске.

Од овог броја, 68 возача, односно 11,3 одсто њих је задржано лишењем слободе у службеним просторијама до отрежњења или опоравка (63 возача слободе лишена због концентрације алкохола у крви преко 1,5 г/кг и пет возача због одбијања да се подвргну испитивању на присуство алкохола), наводи се у саопштењу.

Због присуства или одбијања тестирања на опојне дроге и психоактивне лијекове у организму, санкционисано је 20 возача.

Из МУП-а апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и одговорним понашањем допринесу својој личној безбједности, као и безбједности других учесника у саобраћају.

Статистички подаци показују да су чак 1.367 саобраћајну незгоду прошле године на путевима Српске проузороковали возачи под дејством алкохола, а за 39,8 одсто саобраћајних незгода одговорни су били возачи код којих је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 г/кг, наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Filter 2019