Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /latinica

ISTOČNA ILIDŽA: Svaki kvadrat plaćen krvlju najboljih sinova

Izvor: Srna

Srpski narod ne smije da se dijeli, mora da brani Republiku Srpsku i da je nijednim potezom ne dovode u pitanje, poručili su predstavnici Boračke organizacije Istočne Ilidže i zvaničnici nakon polaganja vijenaca na spomenike stradalim borcima sa ovog područja.
Povodom Dana Republike Srpske i 30 godina postojanja, predstavnici Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža i Boračke organizacije “Ilidžanski borac”, pod pokroviteljstvom opštine Istočna Ilidža, položili su vijence na Vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik na Sokocu, a potom i na spomen-obilježjima u ovoj opštini, kod spomen-ploče na Dobrinji četiri, spomen-kapele u Vojkovićima i spomen-obilježje u Kasindolu.

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović rekao je da u narednom periodu svi treba da se potrude da budu bolji čime će i cijela Republika Srpska biti bolja.

“Ovdje su kvadratni metri najskuplje plaćeni i to je za nas opomena i putokaz, jedan svetionik na koji treba da se ugledamo i kome treba da idemo da bi uspjeli da Republiku Srpsku učinimo boljom, pravednijom i da bude mjesto za život u kome će svi njeni stanovnici imati jednaka prava bez obzira gdje živjeli i kako se zvali”, rekao je Božović.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Slobodan Maunaga rekao je da je 30 godina Republike Srpske značajni datum i jubilej.

“Posjetili smo Mali Zejtinlik na Sokocu, a to je jedan mrtvi grad gdje su sahranjeni najbolji sinovi koji su se borili za Srpsko Sarajevo i Republiku Srpsku koji su nakon Dejtona preneseni na Sokolac”, podsjetio je Maunaga.

On je napomenuo da će večeras biti organizovan vatromet na Ilinjači koji je strateški položaj za Istočno Sarajevo bio i u ratu i danas u miru.

“Od 1992. do 1995. godine bili smo zajedno i stvarali i branili Republiku Srpsku – nismo se dijelili i uspjeli smo da odbranimo ove prostore, kao i one koji su nakon Dejtona pripali Federaciji BiH, pa stoga poručujemo da ne damo Republiku Srpsku koju su stvorili njeni najbolji sinovi”, rekao je Maunaga.

On je pozvao srpski narod da se ne dijeli, da brani Republiku Srpsku i da je nijednim potezom ne dovodi u pitanje.

Filter 2019