Wed. May 18, 2022
ћирилица /латиница

За Слађанино лијечење на Светосавској духовној вечери прикупљено 1.580 КМ

Извор: Срна

На Светосавској духовној вечери у Парохијском дому на Сокоцу, на којој су своје стихове читали соколачки пјесници, а која је имала и хуманитарни карактер, прикупљено је 1.580 KМ за наставак лијечења суграђанке Слађане Добриловић Милић.

Светосавско духовно вече организовали су Установа за културу “Перо Kосорић” и Народна библиотека Соколац у складу са епидемиолошким мјерама.

Директор Народне библиотеке Божица Јанковић изразила је задовољство због одзива великог броја суграђана, те навела да је Слађани Добриловић Милић неопходна хитна операција у Турској након првог циклуса хемотерапије.

“Вечерас смо показали тај дух Светосавља и свега оног што нам је оставио Свети Сава у насљеђе, нашу хуманост и све оно добро што носимо у себи”, истакла је Јанковићева.

Она је навела да су средства од продаје ликовних радова младих соколачких аутора и продаје пет књига пјесникиње Бојане Марковић усмјерена за лијечење Милићеве.

Бојан Абазовић је у име Слађане и њених родитеља захвалио свима који су учествовали у хуманитарној акцији, те нагласио да су средства за њену операцију и постоперативно лијечење прикупљена у низу хуманитарних акција.

“Показали смо још једном да смо светосавски народ, вратили смо јој вјеру у људе и наду у оздрављење”, рекао је Абазовић.

Filter 2019