Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Јелена Тривић кандидат за предсједника РС или члана Предсједништва БиХ

Извор: Срна

Предсједништво ПДП-а једногласно је данас одлучило да Јелена Тривић буде кандидат за једну од инокосних функција на општим изборима наредне године, рекао је предсједник странке Бранислав Бореновић.

Бореновић је рекао да је очекивање и жеља ПДП-а да Тривићева буде кандидат за предсједника Републике Српске, али да је, као одговорна и озбиљна странка, спремна да стрпљиво, кроз разговоре, коначну одлуку усагласи са другим опозиционим странкама.

“О нашој одлуци сам обавијестио друге опозиционе партије, јер сматрам да ћемо на овај начин лакше ријешити недоумице и доћи до правог рјешења”, рекао је Бореновић новинарима у Бањалуци након сједнице Предсједништва ПДП-а.

Он је навео да је Тривићева остварена, посвећен и одговорна особа, доктор економских наука, професор на Економском факултету Универзитета у Бањалуци, потпредсједник партије и народни посланик.

Тривићева је рекла да јој је кандидатура велика част и привилегија, али одговорност и обавеза.

“Највећи проблеми нашег народа су посљедица лоших политика и морамо зауставити све процесе који томе доприносе”, рекла је Тривићева.

Она је навела да јој је приоритет борба против криминала и корупције, те да је циљ јака и стабилна привреда, јачање здравственог и образовног система у Републици Српској.

Члан Предсједништва ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да Тривићева има пуну подршу ПДП-а, али и одговорност.

Filter 2019