Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /latinica

Šulić: Predložiću da danas bude 26. posebna sjednica NSRS

Izvor: RTRS

Potpredsjednik Narode skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da će na sjednici skupštinskog Kolegijuma predložiti da 26. posebna sjednica parlamenta Republike Srpske, sa identičnim dnevnim redom, kao i 25. sjednica, bude održana danas.

Šulić je istakao da će predložiti da posebna sjednica počne u 15.00 časova i da traje večeras do 22.00 časa.

Vlada Republike Srpske, koja je sazvala 25. posebnu sjednicu parlamenta Republike Srpske, formalno je povukla zahtjev i samim tim i nije održana posebna sjednica.

– Dobili smo zahtjev Vlade Republike Srpske za sazivanje 26. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske – istakao je Šulić.

On je rekao da bi 26. redovna sjednica parlamenta trebalo da bude nastavljena sutra, dok se ne iscrpi kompletan dnevni red.

U Banjaluci je danas trebalo da počne 25. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj su po hitnom postupku trebali biti razmatrani Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za narednu godinu, te prijedlog Programa ekonomskih reformi Srpske za period od 2022. do 2024. godine.

Kako je za Radio televiziju Republike Srpske potvrđeno, Odbor za privredu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prije početka sjednice, nije podržao Prijedlog budžeta za narednu godinu i Program ekonomskih mjera koji je po hitnom postupku Vlada Srpske uputila u skupštinsku proceduru.

Filter 2019