Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Шулић: Предложићу да данас буде 26. посебна сједница НСРС

Извор: РТРС

Потпредсједник Народе скупштине Републике Српске Денис Шулић рекао је да ће на сједници скупштинског Колегијума предложити да 26. посебна сједница парламента Републике Српске, са идентичним дневним редом, као и 25. сједница, буде одржана данас.

Шулић је истакао да ће предложити да посебна сједница почне у 15.00 часова и да траје вечерас до 22.00 часа.

Влада Републике Српске, која је сазвала 25. посебну сједницу парламента Републике Српске, формално је повукла захтјев и самим тим и није одржана посебна сједница.

– Добили смо захтјев Владе Републике Српске за сазивање 26. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске – истакао је Шулић.

Он је рекао да би 26. редовна сједница парламента требало да буде настављена сутра, док се не исцрпи комплетан дневни ред.

У Бањалуци је данас требало да почне 25. посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој су по хитном поступку требали бити разматрани Приједлог буџета Републике Српске за 2022. годину, Приједлог закона о извршењу буџета за наредну годину, те приједлог Програма економских реформи Српске за период од 2022. до 2024. године.

Како је за Радио телевизију Републике Српске потврђено, Одбор за привреду у Народној скупштини Републике Српске, прије почетка сједнице, није подржао Приједлог буџета за наредну годину и Програм економских мјера који је по хитном поступку Влада Српске упутила у скупштинску процедуру.

Filter 2019