Sat. Aug 13, 2022
ћирилица /латиница

Шеховац: Истрајност у рјешавању кривичних дјела из ранијег периода

Извор: Срна

Полицијска управа Источно Сарајево истрајна је у рјешавању кривичних дјела из претходног периода, о чему свједочи и хапшење два лица са Пала која су подметнула пожар под аутомобил прије пет година, рекао је данас начелник ове управе Бранимир Шеховац.
“Након криминалистичке обраде, ова лица, која су ухапшена јуче, су пуштена. Против њих је поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево. Сада је ствар на тужилаштву да предузме неопходне мјере”, рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Шеховац наводи да је Управа ова лица и раније идентификовала као починиоце паљења возила на подручју Пала 2019. године, а кривично дјело је оквалификовано као изазивање опште опасности.

Он наглашава да је велики успјех када Управа расвијетли кривично дјело из неког претходног периода, те да неће одустати ни за било које друго које се односи на паљевину, крађу, тешку крађу и убиства.

“Нећемо никада одустати, посебно када су у питању најтежа кривична дјела. Предузимање неопходних мјера и радњи наставићемо у сарадњи са Управом МУП-а Српске за борбу против тешког и организованог криминалитета и са надлежним тужилаштвима”, поручио је Шеховац.

Он истиче да се предузимање мјера и радњи наставља и у наредном периоду с циљем побољшања укупне безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево.

Из Полицијске управе Источно Сарајево јуче је саопштено да су ухапшена лица чији су иницијали М.О. и С.С са Пала због сумње да су прије пет година подметнула пожар под аутомобил “шкода”, власништво лица Б.Т. из те општине.

Према изјави оштећеног, материјална штета настала кривичним дјелом почињеним 2016. године у Улици Николе Тесле на Палама износи 22.000 KМ.

Медији су објавили да су ухапшени Милош Обрадов и Срђан Соколовић, а оштећени је Бошко Томић, тадашњи предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале.

Filter 2019