Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

У функцији мобилна апликација Града Источно Сарајево

Извор: Срна, фото: Фото Васке

У просторијама градске управе Источно Сарајево данас је представљена мобилна апликација путем које ће грађани моћи да поставе питања одборницима Скупштине града, делегирају одређене теме и укажу на проблеме, те доставе фотографије и локацију гдје су проблеми евидентирани.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Kороман рекао је да је апликација већ у функцији и да су на овај начин жељели да дигитализују одређене процесе у раду Скупштине града.

Он је појаснио да ће одборницима и представницима локалне власти, директорима, представницима предузећа и установа који присуствују сједницама Скупштине, бити омогућена дигитална достава материјала за сједнице, чиме ће бити остварене знатне уштеде за штампање и доставу скупштинских материјала.

“Kоришћењем апликације, на годишњем нивоу ћемо уштедјети више од 250.000 штампаних страница, тако да је и финасијски ефекат јако битан, а осим тога даје могућност да на једном мјесту добијемо све информације”, изјавио је Kороман након презентације мобилне апликације.

Он је рекао да ће одборници добити од Скупштине града за сљедећу годину по таблет, на којем ће моћи да обављају одборничку дужност, те додао да ће на тај начин бити омогућен и непосредан контакт грађана са одборницима.

“Такође, пописани су сви носиоци власти, како одборници, тако и представници градске управе, као и директори предузећа која су у власништву града са комплетним биографијама, а истовремено је остављена могућност да њима грађани поставе и одређена питања”, навео је Kороман.

Андроид апликација је повезана са интернет страницом Градске управе Источно Сарајево и омогућава директан приступ интернет страницама градских општина.

Kороман је додао да је саставни дио апликације и “Е-дијаспора”, чији је циљ израда базе података правних субјеката и физичких лица која живе и раде у иностранству, а поријеклом су из града Источно Сарајево. Намјера је да се оствари бржа и лакша комуникација, као и евентуална сарадња пословних људи из дијаспоре са локалним партнерима.

Апликација “Град Источно Сарајево” већ је доступна на “Гугл плеј” продавници и бесплатна је, а њена предност је што сви материјали који се преузимају могу да се користе у офлајн режиму рада.

Filter 2019