Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

U trodnevnoj akciji 66 vozača sankcionisano zbog alkoholisanosti

Izvor: FILTER

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovali su republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju od 03. do 05. decembra 2021. godine, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci.

Iz PU Istočno Sarajevo saopšteno je da je kontrolisano 685 učesnika u saobraćaju, a od 483 alkotestirana vozača 66 je isključeno iz saobraćaja zbog alkoholisanosti. 

“Prisustvo alkohola u organizmu u količini od 0,31 do 0,80 g/kg utvrđeno je kod 32 vozača,  dok su registrovano 22 vozača  koja su upravljala vozilom sa količinom alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg”, navedeno je u saopštenju.

Lišeno je slobode osam vozača, šest zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg i  dva vozača zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem pojačanih mjera i aktivnosti u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo. Apeluju na vozače, kao i na ostale učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola, droga i drugih psihoaktivnih supstanci.

Filter 2019