Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

У тродневној акцији 66 возача санкционисано због алкохолисаности

Извор: ФИЛТЕР

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево реализовали су републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају од 03. до 05. децембра 2021. године, са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних супстанци.

Из ПУ Источно Сарајево саопштено је да је контролисано 685 учесника у саобраћају, а од 483 алкотестирана возача 66 је искључено из саобраћаја због алкохолисаности. 

“Присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 г/кг утврђено је код 32 возача,  док су регистровано 22 возача  која су управљала возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг”, наведено је у саопштењу.

Лишено је слободе осам возача, шест због присуства алкохола у организму преко 1,5 г/кг и  два возача због одбијања да се подвргну алкотестирању.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера и активности у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на већи ниво. Апелују на возаче, као и на остале учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајна правила и прописе, те у саобраћају не учествују под дејством алкохола, дрога и других психоактивних супстанци.

Filter 2019