Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

У Српској 18 новозаражених, преминуло девет особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 144 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 18 особа.

Ради се о осам мушкараца и 10 женa, од којих је једна млађе, 13 средње и четири старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по седам особа је из Бањалуке и Бијељине и по једна из Котор Вароша, Лакташа, Прњавора и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и три женe, средње и старије животне доби од којих су три особе из Приједора и по једна особа из Бањалуке, Бијељине, Добоја, Новог Града, Оштре Луке и Петрова.

До сада je у Републици Српској потврђенo 91.656 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.345 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестиране су укупно 365.322 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 511, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 181, а у осталим болницама 330. На респиратору je 51 особa (33 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 18 у осталим болницама).

Filter 2019