Sat. Jan 29, 2022
ћирилица /latinica

U pripremi naučni skup “Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske”

Izvor: FILTER

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu sutra će biti održan sastanak na kome je planirano formiranje organizacionog odbora naučnog skupa o značaju Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske.

Kako je najavljeno, povodom obilježavanja 30 godina od stvaranja Republike Srpske, te formiranja Srpskog Sarajeva i Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske (Srpskom Sarajevu), Univerzitet u Istočnom Sarajevu planira da 15. i 16. septembra naredne godine, pod pokroviteljstvom grada Istočno Sarajevo, organizuje naučni skup “Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske”.

Planirano je da kroz nekoliko sekcija budu naučno obrađene teme poput stvaranja institucija Republike Srpske na prostoru Srpskog Sarajeva, zatim uloga i značaj Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske i sarajevskog ratišta u stvaranju i odbrani Republike Srpske, formiranje i rad Univerziteta u Sarajevu Republike Srpske, stradanje srpskog civilnog stanovništva u i oko Sarajeva u toku rata 1992-1995. godine.

Sastanku, nakon koga će biti poznato više detalja, prisustvovaće predstavnici Grada Istočno Sarajevo, gradskih opština, kao i predstavnici Univerziteta, najavljeno je iz ove visokoškolske ustanove.

Filter 2019