Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

У припреми научни скуп “Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске”

Извор: ФИЛТЕР

У просторијама Ректората Универзитета у Источном Сарајеву сутра ће бити одржан састанак на коме је планирано формирање организационог одбора научног скупа о значају Српског Сарајева у стварању Републике Српске.

Како је најављено, поводом обиљежавања 30 година од стварања Републике Српске, те формирања Српског Сарајева и Универзитета у Сарајеву Републике Српске (Српском Сарајеву), Универзитет у Источном Сарајеву планира да 15. и 16. септембра наредне године, под покровитељством града Источно Сарајево, организује научни скуп “Улога и значај Српског Сарајева у стварању Републике Српске”.

Планирано је да кроз неколико секција буду научно обрађене теме попут стварања институција Републике Српске на простору Српског Сарајева, затим улога и значај Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске и сарајевског ратишта у стварању и одбрани Републике Српске, формирање и рад Универзитета у Сарајеву Републике Српске, страдање српског цивилног становништва у и око Сарајева у току рата 1992-1995. године.

Састанку, након кога ће бити познато више детаља, присуствоваће представници Града Источно Сарајево, градских општина, као и представници Универзитета, најављено је из ове високошколске установе.

Filter 2019