Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Ученицима указано на опасност употребе петарди

Извор: Срна

Припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево одржали су данас предавања за ученике Основне школе “Свети Сава” у тој општини о теми “Петраде нису играчке”.
Ученици су упознати о врстама пиротехничких средстава која су дозвољена за употребу, мјестима на којима су забрањена, као и о свим могућим опасностима и посљедицама које могу настати усљед нестручног руковања, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Ово је једна у низу превентивних активности које припадници Полицијске управе Источно Сарајево спроводе током децембра у оквиру кампање “Петарде нису играчке” у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Српске да би грађани, посебно најмлађи, били упозорени на опасности током употребе пиротехничких средстава, посљедицама, као и о одредбама закона који санкционише недозвољену употребу пиротехнике.

С обзиром на то да предстоје новогодишњи и божићни празници када се може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава, полицајци ће предузети низ превентивних мјера.

Filter 2019