Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /латиница

УИС: Договорена сарадња са универзитетом из Русије

Извор: СРНА

На састанку представника Универзитета у Источном Сарајеву и Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Екатеринбурга из Русије разговарано је о могућностима сарадње из области друштвених наука, као и о сарадњи на заједничким пројектима, али и размјени наставника и студената.

Иницијални састанак је био веома садржајан, те су договорени конкретни кораци сарадње, као и потписивање билатералног споразума о сарадњи два универзитета у наредном периоду, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет у Источном Сарајеву јуче су посјетили представници Института економије и управљања Уралског федералног универзитета из Екатеринбурга, који је један од четири најпрестижнија универзитета у Русији на којем је у 2021. години уписан највећи број студената у Руској Федерацији.

Директор и замјеник директора Школе јавне администрације и управе при овом престижном руском институту професори Алексеј Кулев и Јашим Александар су разговарали са представницима Универзитета у Источном Сарајеву проректором за науку, истраживање и развој Јеленом Крунић и проректором за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марком Гутаљем, наведено је у саопштењу.

Filter 2019