Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Трговци и угоститељи траже реакцију Владе: Понуђено поскупљење струје неприхватљиво

Извор: Глас Српске

Трговци и угоститељи не прихватају понуђено повећање цијене електричне енергије и дискриминаторски однос према сектору тих услуга, у односу на остале гране привреде, један је од закључака данашње сједнице привредних друштава из удружења трговине и туризма и угоститељства, који је одржан у Привредној комори РС.

Сједница је организована поводом уговора који су понуђени привредницима из сектора трговине и хотелијерства, а који садрже приједлог нове, знатно увећане цијене струје.

– “Електропривреда РС да хитно преиспита донесене одлуке и да се цијена електричне енергије за потрошаче из категорије трговине и угоститељства коригује на износ од 45 евра по мегават часу – наведено је у саопштењу. 

Привредници из ових сектора од Владе РС као власника “Електропривреде РС”, очекују да хитно организује састанак у циљу рјешавања насталих проблема.

Истичу да  уговори који су им достављени предвиђају повећање цијене струје које иде и преко 100 одсто, што у ионако сложеним економским условима, додатно и озбиљно усложњава њихово пословање.

Filter 2019