Wed. Jan 26, 2022
ћирилица /латиница

“С љубављу храбрим срцима”: Средства намијењена за дјецу са интелектуалним потешкоћама

Извор: ФИЛТЕР

Кампања за хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима”, која ће бити одржана под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, почиње у понедељак, 6. децембра, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /Менерали/, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена “С љубављу храбрим срцима” број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

– Користимо прилику да вас позовемо да и ви дате свој допринос у овој хуманитарној акцији. За све додатне информације можете нас контактирати на број телефона 051/248-100 или путем имејл адресе info@predsjednikrs.net – наводи се у саопштењу.

С обзиром на то да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској неће бити могуће одржати донаторско вече у форми великог окупљања у Културном центру Бански двор, ове године ће тим поводом бити организован прикладан телевизијски програм, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Телевизијска емисија, као централни догађај хуманитарне акције “С љубављу храбрим срцима”, биће емитована на Првом програму Радио телевизије Републике Српске  као и на Алтернативној телевизији, 26. децембра 2021. године у вечерњем термину.

М:тел хуманитарни број 1411 биће активан од 6. до 31. децембра 2021. године. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са једном КМ.

Filter 2019