Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Сутра пред Судом БиХ протест породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила

Извор: Срна

Републичка организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, заједно са осталим организацијама проистеклим из одбрамбено-ослободилачког рата, сутра ће у Сарајеву одржати протест испред правосудних институција БиХ ради исказивања незадовољства њиховим радом када је ријеч о процесуирању ратних злочина почињених над Србима.

Протест ће бити одржан са намјером да се укаже на различите аршине према којима се суди у овим правосудним институцијама, саопштено је из Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

“Треба ли подсјећати са се Србима изричу драконске казне за нека кривична дјела за која Бошњаци добијају минорне казне? Такође, када је ријеч о квалификацијама дјела, Срби се махом терете за геноцид, злочин против човјечности, док се Бошњаци, који су чинили стравичне злочине над Србима, малтене, награђују минималним казнама, или буду ослобођени збох недостатка доказа“, наведено је у саопштењу.

Породице погинулих су истакле да су “чашу жучи” прелила посљедња хапшења, али и одлука да се бошњачком генералу Сакибу Махмуљину обнови суђење, без обзира што је у његовом случају већ све одавно јасно сваком ко то хоће да види.

Протест је најављен за 12.00 часова испред главног улаза, а претходно је предвиђено да се учесници протеста из Републике Српске окупе на Тргу Републике Србије у Источном Сарајеву између 11.00 и 11.30 часова.

Filter 2019