Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

СОКОЛАЦ: Санирани прекиди у напајању електричном енергијом

Извор: ФИЛТЕР

Теренска јединица Соколац , која послује у оквиру Електродистрибуције Пале, ових дана улаже велике напоре да обезбједи нормално напајање потрошачима са ДВ Каљина.

Мокар и тежак снијег који је падао ових дана задржао се на проводницима и околном дрвећу које је под теретом падало по линији, те је изазвао више прекида у напајању електричном енергијом кажу у ТЈ Соколац.


“Након што смо санирали посљедице олујног невремена које је направило огромну штету на подручју села Баре, комплетан дио далековода од Калаузовића до Врховина је био на земљи, дочекале су нас сњежне падавине које су направиле велике проблеме на ДВ Каљина. Већи дио далековода пролази кроз шуму и изложен је падању дрвећа по проводницима. Такође морам напоменути да велики проблем представљају непроходни путеви и пало дрвеће по њима што нам онемогућава правовремени долазак на мјесто квара. Више пута у току мјесеца нам се десило да кварове изазову неодговорни појединци који руше шуму и причињавају штету Електродистрибуцији”- рекао је управник ТЈ Соколац Срђан Кнежевић.


ТЈ Соколац је у овој години реконструисала око 40 км ДВ Каљина и урадила прокрес. На овој дионици нема кварова, наставак је планиран на прољеће, а комплетна реконструкција би се требала завршити за двије године.

Filter 2019