Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Рације у Њемачкој због трговине радницима са Балкана

Извор: Танјуг

Њемачка полиција и цариници спровели су данас више десетина рација широм земље како би сузбили наводну трговину привременим радницима који долазе из земаља ван Европске уније, међу којима су и земље Балкана.

Федерална полиција у Берлину објавила је на Твитеру да су рације почеле у 7 сати ујутру, и да су полицајци претраживали куће и предузећа, фокусирајући се на њемачку престоницу и покрајину Бранденбург, али и на просторије у Бремену и Доњој Саксонији.

Око 1.000 полицајаца је било укључено у рације и истрагу која се води против 20 особа осумњичених за умијешаност у наводно фалсификовање докумената о држављанству ЕУ и смјештање радника у велике логистичке компаније.

Полиција је спровела неколико налога за хапшење и заплијенила имовину вриједну више милиона евра, али нису изнијети додатни детаљи.

Имена осумњичених и компанија такође нису објављена у складу са њемачким правилима о приватности. Осумњичени су наводно управљали мрежом агенција за привремено запошљавање на Балкану и у Њемачкој, укључујући фиктивним компанијама.

Преко ових компанија, осумњичени су затим, наводно, раднике из земаља које нису чланице ЕУ представљали као држављане ЕУ, користећи фалсификоване личне документе и стављали су их у велике њемачке логистичке компаније.

 Новац који су ове компаније тада исплаћивале као плате за привремене раднике задржали су осумњичени.

Filter 2019