Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Рамић убијен након препирке због малтретирања младића?

Фото: klix.ba/И.Ш.

Извор: Независне новине

Тужилаштво Kантона Сарајево затражило је од Kантоналног суда расписивање потјернице за Сарајлијом Аделом Kабашем (30), осумњиченим за убиство суграђанина Мехмеда Рамића (25) званог Меша, те предложило да му одреди једномјесечни притвор, као и за Амела Јашаревића (30), који је такође осумњичен за убиство Рамића.

Такође, у овом случају Тужилаштво је затражило притвор и за Сарајлије Едвина Имамовића (32), осумњиченог за помагање у кривичном дјелу, и Игора Зуку (33), којег терете за помоћ починиоцу након учињеног кривичног дјела.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени на слободи могли утицати на свједоке и прикрити доказе те да би њиховим боравком на слободи могло доћи до узнемирења јавности.

Одлука о приједлогу притвора још увијек није позната.

Рамић је убијен у недјељу навече на раскрсници у сарајевском насељу Пофалићи, а Јашаревић је већ признао да је пуцао у њега.

Имамовић и Зуко су, како се сумња, били на лицу мјеста, а полиција још трага за Kабашем, који је одраније познат полицији када је користио друго презиме.

Полиција сумња да је на убијеног Рамића пуцано из два возила, а он је те ноћи био у пежоу. Наводно је у једном голфу као сувозач био Kабаш, а возио је Имамовић, док је у другом голфу са Зуком био Јашаревић.

Према писању федералних медија, кобне ноћи су се на семафору кроз прозоре возила вербално сукобили због младића којег је наводно Рамић малтретирао, након чега је услиједила пуцњава.

Kабаш је након пуцњаве побјегао, а Јашаревић се у међувремену предао полицији, односно остао је на мјесту пуцњаве и, према ријечима његовог браниоца, позвао Хитну помоћ. Према његовом исказу пред полицијом бранио се да је пуцао у самоодбрани, јер је убијени наводно био потегао пиштољ.

Имамовић и Зуко су наредни дан ухапшени због постојања сумње да имају везе с извршењем кривичног дјела убиство.

Јашаревић је одраније познат полицији по кривичним дјелима, а хапшен је због паљења возила. Познат је и Kабаш, који се презивао Муртовић, и хапшен је због разних кривичних дјела и пуцњава.

Убијени Рамић је био навијач ФK Жељезничар, а када је убијен из тог клуба су навели да је Меша био одан пријатељ и вјеран навијач тог клуба, чији ће глас с јужне трибине недостајати “плавима”.

Занимљиво је да је полиција у интензивној потрази за одбјеглим Kабашем код његовог шуре открила лабораторију дроге те 106 стабљика канабиса и више од два килограма марихуане, због чега је ухапшен Емир Kабаш.

Међутим, Емира Kабаша терете само због наркотика, а тврдио је да је дрогу узгајао за своје потребе.

Filter 2019