Tue. Jan 25, 2022
ћирилица /латиница

Почела “Зима у Источном Новом Сарајеву”

Извор: Срна, фото: Општина Источно Ново Сарајево

Манифестација “Зима у Источном Новом Сарајеву” вечерас је званично почела на Тргу Републике Србије. У оквиру манифестације отворен је и новогодишњи базар.
У десет кућица посјетиоци могу да погледају изложбено-продајну понуду излагача са подручја града Источно Сарајево у којој су рукотворине, сувенири, као и производи домаће радиности.

Манифестације је отворена симболичним паљењем расвјете на новогодишњој јелки и наступом састава Улични свирачи и ди-џеј Зоке.

Поздрављајући окупљене грађане, портпарол општине Источно Ново Сарајево Тамара Ракановић рекла је да је организацијом ове новогодишње чаролије Општинска управа жељела да у наредних мјесец дана посјетиоцима свих узраста пружи што разноврснији празнични садржај.

Ракановићева је најавила да је на Тргу Србије од 20.00 часова у петак, 24. децембра предвиђен наступ Игора Станишића, у недјељу, 26. децембра, наступиће Дражен Видовић, у уторак, 28. децембра Ања Радоња и Лука Новосел, а у четвртак, 30. децембра “Војс енд Харт”.

У суботу, 25. децембра, у 18.00 часова у Kултурном центру Источно Ново Сарајево у организацији Православног центра за младе Митрополије дабробосанске биће отворена изложба Школе иконописа под називом “800 година митрополије дабробосанске”.

У оквиру манифестације 28. децембра планирана је акција добровољног даривања крви, а дан касније традиционална подјела новогодишњих пакетића малишанима.

Божићна академија и концерт хора “Слога” на програму су 4. јануара у 19.00 часова у сали Kултурног центра, а 9. јануара, на Дан Републике Српске у Дечанској улици биће уприличено развијање највеће заставе Српске. Истог дана на Тргу Републике Србије предвиђен је и концерт изненађења.

Поводом дочека Православне нове године на Тргу Републике Србије у 22.00 часа биће одржан концерт Саше Матића, док је у поноћ планиран традиционални ватромет.

Filter 2019