Sat. Jun 25, 2022
ћирилица /латиница

Помозимо Драгани Ковач: Хитно потребно 180.000 КМ за лијечење у иностранству

Извор: Срна

Тешко обољелој Драгани Ковач, која се дуже вријеме бори са опаком болешћу, хитно је потребно обезбиједити 180.000 КМ за наставак лијечења у болници “Коч” у Истанбулу, у коју је недавно транспортована посебним летом.

Реља Ковач испричао је новинарима да се његова супруга налази у истанбулској болници гдје се опоравља послије четврте операције на мозгу.

Успјели су, каже, да прикупе 110.000 КМ, али проблем представља то што је за наставак лијечења потребно још 180.000 КМ.

Он је напоменуо да је његовој супрузи након што је 25. децембра прошле године послије вртоглавица констатовано теже обољење на мозгу, услиједила њена борба. Оперисана је и у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, а онда и у болници “Србија”.

Ковач је навео да су на једном од прегледа упознали су љекарку Невенку Вуковић, која је послала снимке у болницу “Коч” одакле су поручили да ће уз помоћ њихове напредне технологије покушати да поправе здравствено стање.

Он је посебну захвалност за лијечење супруге исказао менаџменту болнице “Србија” и свим запосленима, доктору Игору Ђокићу, као и УКЦ-у Републике Српске на челу са директором Владом Ђајићем, комплетном особљу неурохирургије, Фонду здравственог осигурања, општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, Скупштини града Источно Сарајево, те пријатељима и родбини без којих, како каже, његова супруга данас не би била жива.

– За сву љубав и пажњу која нам је указивана, свима вама желим срећу, здравље и просперитет у наредном периоду и да моја породица буде посљедња којој се ово дешава и кроз коју све ово пролази –  истакао је Ковач.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац нада се да ће и ова акција успјети уз помоћ грађана Источног Сарајева, Републике Српске, БиХ и дијаспоре.

Направљен је Организациони одбор који ће даноноћно да ради, а потражиће помоћ и од министарстава, разних институција, спортских колектива.

Сви који имају могућност да помогну лијечење Драгане Ковач новчана средства могу да уплате на име Реља Ковач, жиро-рачун 5550028101512670 – Нова банка Источно Сарајево.

Инструкције за уплате из иностранства могу се добити на рачуне:

Swift: RZBAATWWXXX RAIFFEISEN ZENTRALBANK OESTERRREICH WIENA AUT, Nova banka AD Banjaluka

Swift: NOBIBA22, BA395550000055220760 Ковач Реља, академик Војин Комадина 5, Источна Илиџа.

Filter 2019