Sat. Jan 22, 2022
ћирилица /latinica

Poledica, ugažen snijeg, otežan saobraćaj preko Romanije, Han Pogleda, Rogoja, Čemerna

Izvor: FILTER

Na  magistralnom putu  Sarajevo–Rogatica preko prevoja Romanija, zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj se i dalje odvija otežano i usporeno. Na ovom putu i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila, navodi se u najnovijem izvještaju AMS RS o stanju na putevima.

“U istočnim krajevima Srpske i Semberiji slab snijeg još uvijek pada, tako da na kolovozima ima raskvašenog, u višim predjelima i preko planinskih predjela ugaženog snijega. Dodatno, zbog pada temperatura dolazi i do formiranja poledice, pa vozačima skrećemo pažnju na maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme”, navedeno je u izvještaju AMS RS.

Ugaženog snijega i poledice ima i na putnim pravcima Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Sarajevo-Foča preko Rogoja i Gacko-Tjentište, preko prevoja Čemerno, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca, a za ostale kategorije vozila zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici mag istralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, (na samoj liniji razgraničenja) odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Filter 2019