Sat. Jan 29, 2022
ћирилица /латиница

Поледица, угажен снијег, отежан саобраћај преко Романије, Хан Погледа, Рогоја, Чемерна

Извор: ФИЛТЕР

На  магистралном путу  Сарајево–Рогатица преко превоја Романија, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се и даље одвија отежано и успорено. На овом путу и даље је актуелна забрана саобраћаја за теретна возила, наводи се у најновијем извјештају АМС РС о стању на путевима.

“У источним крајевима Српске и Семберији слаб снијег још увијек пада, тако да на коловозима има расквашеног, у вишим предјелима и преко планинских предјела угаженог снијега. Додатно, због пада температура долази и до формирања поледице, па возачима скрећемо пажњу на максимално опрезну и спорију вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме”, наведено је у извјештају АМС РС.

Угаженог снијега и поледице има и на путним правцима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево-Фоча преко Рогоја и Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно, гдје је за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца, а за остале категорије возила зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг истралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, (на самој линији разграничења) одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Filter 2019