Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Промовисана пјесма “У Призрену догодине”

Извор: Срна

На Палама је вечерас промовисана пјесма “У Призрену догодине”, која носи снажну патриотску поруку о нераскидивим везама српског народа, аутора Мирољуба Јефтића, у извођењу Слађана Антића Православца из Kосовске Митровице.
Јефтић је рекао новинарима да многе хуманитарне акције за помоћ српском народу на Kосову и Метохији долазе управо од народа Републике Српске, односно Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији, те је ова пјесма мали знак пажње и захвалности.

“То је једна искрена и братска порука захвалности српском народу из Републике Српске”, рекао је Јефтић.

Антић је навео да је ријеч о прелијепој пјесми са пуно емоција о братском народу.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је обавеза и дужност општине Пале да помаже браћу са Kосова и Метохије, те да су то радили и претходних година кроз пријем дјеце која су боравила на подручју локалне заједнице показујући им љубав и гостопримство, те пружањем финансијске помоћи за изградњу објекта Дневног центра у Kосовској Митровици.

“Створило се пријатељство које је више од тога гдје се показује јединство српског народа. То је најмање што можемо да учинимо за њихову борбу и опстанак на њиховим вјековним огњиштима”, истакао је Југовић и захвалио предсједнику Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији Милораду Арлову за пружену помоћ Србима на Kосмету.

Арлов је истакао да се захваљујући хуманости цијеле Републике Српске ускоро завршава Дневни центар “Подржи ме – 9. јануар” у Kосовској Митровици за дјецу са потешкоћама у развоју, те да сви помажу колико могу материјално и морално.

Он је захвалио пријатељима и браћи са Kосова и Метохије, Сарајевско-романијској регији и посебно општини Пале и начелнику Југовићу на подршци коју пружају.

Иницијатор пјесме директор ФK “Трепча” из Kосовске Митровице Бојан Јакшић каже да је први пут у Републици Српској и да је имао велику жељу да је посјети.

“Цијела ова прича је почела фудбалском утакмицом од прије 14 година између ветерана фудбалског клуба Врбас и Трепча, а тада је наш гост био Арлов који је видио како тешко живимо. То заједничко пријатељство траје и данас”, нагласио је Јакшић.

Јакшић је истакао да је пјесма представља својеврстан поклон братској Републици Српској и Одбору за помоћ Србима на Kосову и Метохији и његовом предсједнику Арлову за све што је урадио за српски народ на Kосмету.

Покровитељи вечерашње промоције су општина Пале и начелник Југовић, а организована је на иницијативу и у сарадњи са Одбором за помоћ Србима на Kосову и Метохији.

Овом догађају присуствовао је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, руководство општине Пале, те представници града Источно Сарајево, друштвено-политичког живота, као и гости са Kосова и Метохије.

Filter 2019