Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /латиница

Опрез у вожњи преко Романије и Рогоја; на путу Бистрица-Подграб клизиште

Извор: ФИЛТЕР

У посљедњем извјештају о стању на путевима, из АМС РС упозоравају на најопасније дионице оутева.

Због нових сњежних падавина, саобраћај се и даље одвија отежано на путном правцу Љубогошта-Подроманија, гдје је за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца. 

На превоју Рогој пада снијег помијешан са леденом кишом, па је коловоз изразито клизав.

Снијежне падавине евидентиране су и на подручју Хан Пијеска, према Власеници, на превоју Хан Поглед, на подручју Гацка и превоја Чемерно.

Из АМС РС напомињу да су дежурне екипе предузећа за путеве на терену и врше чишчење и посипање, а возачима савјетују максимално опрезну и спорију вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме.

На регионалном путу Бистрица-Подграб због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. У току су радови на санацији овог клизишта

У осталим дијеловима Републике Српске саобраћај се одвија по влажним или мокрим коловозима, док је због ниских температура могућ наилазак на локалну поледицу. На дионицама у усјецима и поред камених косина, упозоравамо на учестале одроне земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

.

Filter 2019