Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Опозиција напустила сједницу Народне скупштине

Извор: Глас Српске

Посланици опозиције су одлучили да напусте засиједање Народне скупштине јер не могу подржати обичну фарсу власти у РС која се своди на припрему за опште изборе, навео је предсједник СДС Мирко Шаровић.

“Одлучили смо да нећемо учествовати у гласању и напустићемо сједницу Народне скупштине” рекао је Шаровић на конференциј за новинаре опозиције.

Лидер ДНС, Ненад Нешић, каже да је СНСД свјестан да им је рејтинг на минимуму и да је то разлог за сједницу парламента.

– Ради се о кампањи СНСД. Да су хтјели да пистигну јединство, направили би договор са опозицијом прије ове сједнице. ДНС је био и остао на бранику РС. Можда нам је циљ исти, али пут није. Од враћања надлежности неће бити нита – каже Нешић.

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић питао је зашто се важна тема отвара на крају мандата ове власти.

– СНСД има апсолутну власт, он је врховни командант ОС БиХ. Ово је блеф који је опасно скуп за РС и БиХ, имаће своје економске посљедице. Данас је требала бити сједница о борцима, цијенама које дивљају, о томе зашто народ одлази – рекао је Бореновић.

Лиде СПС, Горан Селак, каже да жели да чује став матице Србије и пријатеља на међународној сцени, али да је циљ да Српска буде јака.Селак је рекао да је приоритет расправа о правима бораца у РС.– Ми данас не расправљамо о законима него о закључцима који се не објављују у Службеном гласнику – каже Селак, преноси СрпскаИнфо.

Filter 2019