Sun. Jan 23, 2022
ћирилица /латиница

Од сутра обилније падавине, од петка снијег

Извор: Срна

Републику Српску наредна два дана очекују обилније падавине, а од петка, 3. децембра, снијег у већини крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јужне крајеве сутра и у петак, 3. децембра, очекују обилније падавине, а у вишим предјелима и на планинама доћи ће до формирања новог сњежног покривача, значајније у Сарајевско-романијској регији.

У већини крајева сутра се очекују умјерене падавине, од 10 до 20 литара по метру квадратном.

За регију Бањалуке прогнозирано је 20 до 30 литара падавина по квадратном метру, у Крајини 30 до 40, у Херцеговини и дијелу Сарајевско-романијске регије 40 до 60 литара, а могуће је да уз пљусак локално буде и до 80 литара по метру квадратном.

У нижим предјелима Крајине и централних крајева очекује се од пет до 15 центиметара снијега, на истоку до 20, на планинама и у Сарајевско-романијској регији од 20 до 40, локално и до 50 центиметара новог снијега.

Како је прогнозирано, у Херцеговини ће за два дана пасти 70 до 120 литара по метру квадратном, на југу Крајине до 80 литара, док ће знатно мања количина падавина бити у Семберији.

Усљед захлађења ће дио тих падавина у петак прећи у снијег, али, упркос томе, због чињенице да је земља већ засићена водом, потенцијално постоји опасност од бујичних поплава, упозоравају из Републичког хидрометеоролошког завода.

Filter 2019