Wed. Aug 17, 2022
ћирилица /латиница

Ново хапшење због конкурса у Граничној полицији БиХ

Извор: Филтер, Срна

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ извршили су претресе на двије локације на подручју Бихаћа и Сарајева и ухапсили су једно лице које се доводи у везу са незаконитим конкурсним процедурама око пријема кадета у Граничној полицији БиХ.

Претреси лица и објеката, као и хапшење извршени су у наставку акције “Kонак” због сумње да су почињена кривична дјела ометање рада правосуђа у вези са кривичним дјелима примање дара и других облика користи, примање награде и других облика користи за трговину утицајем и удруживање ради чињења кривичних дјела, саопштено је из Сипе.

Ухапшено лице биће спроведено у просторије Сипе због криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Подсјећамо, у истој акцији прије два дана ухапшено је једно лице, док су раније ухапшени предсједник Kонкурсне комисије Рејхан Раковића и још двојице осумњичених полицијских службеника уплетених у овај случај.

Акција “Конак”, коју проводи СИПА, односи се на конкурс за пријем кадета у ГП БиХ. Тројица припадника ГП ухапшена су крајем септембра због сумње да су узимали новац за пријем кадета.

Тада су припадници СИПА-е упали у простор Граничне полиције БиХ гдје су извршили претрес због сумње на намијештање конкурса за кадете, односно на узимање мита за њихов пријем у службу. Тада су ухапшени Рејхан Раковић, Енсар Салчиновић и Kенит Чакић.

Осумњичени се терете за злоупотребу положаја, примање поклона и других облика користи, примање нграде ради трговине утјецаја. Незванично, они су за пријем кадета узимали 10, 15 и 20 хиљада KМ у зависности од националности кадета.

Filter 2019