Wed. Jan 19, 2022
ћирилица /latinica

Nikoljdanske svečanosti u Istočnoj Ilidži

Izvor: Opština Istočna Ilidža

U Istočnom Sarajevu juče su počele Nikoljdanske svečanosti u organizaciji Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo i Crvenog krsta Istočna Ilidža.

U sklopu prvog dana svečanosti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održane su projekcije filmova za djecu duhovnog sadržaja, u skladu sa praznikom koji obilježavamo.

Naše mališane smo na ovaj način pokušali vratiti u period samog nastanka hrišćanstva, i uz sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, približiti im našu vjeru, istoriju  i hrišćanske vrijednosti koje trebaju da razvijaju.

Danas je upriličen obilazak vrtića i podjelu paketića za najmlađe. Mališani su se družili sa glumcem Sašom Terzićem iz  Dječijeg pozorišta  Republike Srpske, koji je bio obučen u kostim Svetog Nikole i na kočiji obilazio djecu u vrtićima.

Opština Istočna Ilidža će sljedeće sedmice organizovati podjelu paketića, uz prikladan program, za svu ostalu djecu do šest godina koja nisu obuhvaćena ovom akcijom Centra za kulturu i informisanje, odnosno za svu djecu do šest godina sa područja opštine Istočna Ilidža koja ne idu u vrtiće.

Filter 2019