Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Никољданске свечаности у Источној Илиџи

Извор: Општина Источна Илиџа

У Источном Сарајеву јуче су почеле Никољданске свечаности у организацији Центра за културу и информисање Источна Илиџа, Културног центра Источно Ново Сарајево и Црвеног крста Источна Илиџа.

У склопу првог дана свечаности у Културном центру Источно Ново Сарајево одржане су пројекције филмова за дјецу духовног садржаја, у складу са празником који обиљежавамо.

Наше малишане смо на овај начин покушали вратити у период самог настанка хришћанства, и уз садржаје прилагођене њиховом узрасту, приближити им нашу вјеру, историју  и хришћанске вриједности које требају да развијају.

Данас је уприличен обилазак вртића и подјелу пакетића за најмлађе. Малишани су се дружили са глумцем Сашом Терзићем из  Дјечијег позоришта  Републике Српске, који је био обучен у костим Светог Николе и на кочији обилазио дјецу у вртићима.

Општина Источна Илиџа ће сљедеће седмице организовати подјелу пакетића, уз прикладан програм, за сву осталу дјецу до шест година која нису обухваћена овом акцијом Центра за културу и информисање, односно за сву дјецу до шест година са подручја општине Источна Илиџа која не иду у вртиће.

Filter 2019